مراحل راه اندازی شبکه LAN

مراحل راه اندازی شبکه LAN

با سلام امروز میخوایم راجع به راه اندازی شبکه و اینکه شبکه چیست صحبت کنیم ؟

  • شبکه چیست ؟

شبکه در اصطلاح به معنی اتصال دو یا چند کامپیوتر یا وسیله جانبی (پرینتر ، موبایل ،رایانه و … ) به یکدیگر را شبکه می گویند.

  • انواع توپولوژی شبکه 

1. شبکه‌های شخصی PAN

PAN – Personal Area Network

PAN کوچک‌ترین و ابتدایی‌ترین نوع شبکه است. یک PAN انتقال داده ها را در بین دستگاه‌هایی مانند رایانه ها، گوشی های هوشمند و تبلت فراهم می‌کند. که از یک مودم بی‌سیم، یک یا دو رایانه، تلفن، پرینتر، تبلت و… تشکیل شده است.

PAN ها می توانند برای برقراری ارتباط در میان دستگاه های شخصی و یا برای اتصال به شبکه سطح بالاتر و یا اینترنت که در آن یک دستگاه اصلی به عنوان دروازه عمل می کند، استفاده شوند.

این نوع از شبکه‌ها صرفاً حول یک فرد و در یک ساختمان است. معمولاً در خانه‌ها یا دفاتر کوچک موجود هستند و توسط یک فرد یا یک سازمان و تنها از طریق یک دستگاه مدیریت می‌شوند.

2. شبکه‌های محلی LAN

LAN – Local Area Network

شبکه های محلی LAN از پرکاربردترین شبکه‌ها هستند، بسیار بر سر زبان‌ها قرار دارند و یکی از اصلی ترین و ساده‌ترین نوع شبکه‌ها را به خود اختصاص می‌دهند. اترنت و Wi-Fi دو تکنولوژی رایج در شبکه های محلی هستند.این شبکه‌ها دسته‌ای از کامپیوترها و دستگاه‌های با ولتاژ پایین را در فواصل کوتاه به یکدیگر متصل می‌کنند (داخل یک ساختمان یا بین دو یا سه ساختمان در مجاورت هم) تا بتوان به کمک آن‌ها اطلاعات و منابع را به اشتراک گذاشت. مؤسسات معمولاً از این نوع شبکه‌ها استفاده می‌کنند.

 با استفاده از روترها، شبکه های LAN می‌توانند به شبکه های گسترده WAN ها (که در پایین توضیح داده شده‌اند) متصل شوند، که به صورت سریع و امن به انتقال داده بپردازند.

3. شبکه‌ی محلی بی‌سیم WLAN

WLAN – Wireless Local Area Network

شبکه (WLAN) یک شبکه کامپیوتری بی سیم است، که دو یا چند دستگاه را با استفاده از ارتباط بی سیم پیوند می‌دهد، تا یک شبکه محلی (LAN) را در یک ناحیه محدود مانند خانه، مدرسه، آزمایشگاه کامپیوتر، دانشگاه، ساختمان اداری و غیره ایجاد کند.این شبکه‌ها عملکردی مشابه با شبکه‌های LAN دارند، با این تفاوت که از فناوری شبکه‌ی بی‌سیم مانند WiFi بهره می‌برند. کاربرد این شبکه‌ها معمولاً با کاربرد شبکه‌های محلی یکسان است. با این تفاوت که در این نوع شبکه دستگاه‌ها برای اتصال به شبکه، به کابل های فیزیکی وابسته نیستند.

اکثر WLAN های مدرن بر اساس استانداردهای IEEE 802.11 هستند و تحت نام تجاری Wi-Fi عرضه می‌شوند. به دلیل سهولت و آسانی در نصب و استفاده از آن، شبکه های بی سیم برای استفاده در منزل محبوب هستند.

4. شبکه‌ منطقه پردازی CAN

CAN – Campus Area Network

این شبکه‌ها بزرگ‌تر از شبکه‌های LAN است، اما کوچک‌تر از شبکه‌های شهری (MAN که در پایین توضیح داده شده است) هستند. عموماً در دانشگاه‌ها، مدارس یا کسب‌وکارهای کوچک کاربرد دارند. این شبکه‌ها می‌توانند در سراسر چندین ساختمان که تا حدی به یکدیگر نزدیک هستند گسترش یابند؛ به‌گونه‌ای که کاربران بتوانند منابع خود را به اشتراک بگذارند.

5. شبکه‌های شهری MAN

MAN – Metropolitan Area Network

این شبکه‌ها بزرگ‌تر از شبکه‌های LAN و کوچک‌تر از شبکه‌های WAN هستند. MANها از اتصال چندین شبکه ساخته می‌شوند. همچنین عناصر هر دو شبکه را در خود جای داده‌اند. شبکه های MAN بسیار کارآمد هستند به طوریکه ارتباطات سریع از طریق حامل های پر سرعت مانند فیبر نوری را فراهم می کنند.

شبکه‌های MAN می‌توانند یک ناحیه‌ی جغرافیایی کامل (عموماً یک شهر یا شهرک و در برخی مواقع محوطه‌ی دانشگاه) را در بر گیرند. مالکیت و نگهداری این شبکه‌ها توسط تنها یک فرد یا یک شرکت (یک انجمن محلی، یک شرکت بزرگ و …) کنترل می‌شود.

6. شبکه‌های گسترده WAN

WAN – Wide Area Network

این شبکه‌ها اندکی از شبکه‌های LAN پیچیده‌تر هستند و در سراسر فواصل طولانی فیزیکی رایانه‌ها را به یکدیگر متصل می‌کنند. از این طریق می‌توان رایانه‌ها و دستگاه‌های با ولتاژ پایین را از راه دور بر بستر یک شبکه‌ی بزرگ متصل کرد تا حتی در زمان‌هایی که این دستگاه‌ها از یکدیگر چندین کیلومتر فاصله دارند نیز بتوان بین آن‌ها ارتباط برقرار کرد.

اینترنت اصلی‌ترین نمونه‌ی شبکه‌ی WAN است که تمامی رایانه‌های جهان را به یکدیگر متصل می‌کند. به دلیل دسترسی گسترده، این شبکه عموماً توسط چندین مسئول و یا توسط عموم مردم کنترل می‌شود.

 

7. شبکه‌های ذخیره‌سازی SAN

SAN – Storage-Area Network

این شبکه‌ به عنوان شبکه‌ای پرسرعت و اختصاصی که مجموعه‌ای مشترک از دستگاه‌های ذخیره‌سازی را به چندین سرور متصل می‌کنند. SANها به شبکه LAN یا WAN متکی نیستند؛ بلکه این شبکه‌ها منابع ذخیره‌سازی را از شبکه دور می‌کنند و آن‌ها را داخل شبکه‌ی پربازده مخصوص به خود قرار می‌دهند. دسترسی به این شبکه‌ها با دسترسی به یک درایو متصل به سرور تفاوتی ندارد. از جمله انواع این شبکه‌ها می‌توان به شبکه‌های ذخیره‌سازی همگرا، مجازی و یکپارچه اشاره کرد.

8. شبکه‌های سیستمی SAN

SAN – System-Area Network

این واژه تا حدی جدید بوده و طی دو دهه‌ی اخیر رایج شده است، و این نوع شبکه نیز با نام SAN شناخته می‌شود. با استفاده از این واژه می‌توان یک شبکه‌ی نسبتاً محلی را توضیح داد که هدف از طراحی آن ارائه‌ی اتصال پرسرعت در کاربردهای سرور به سرور (محیط‌های خوشه‌ای)، شبکه‌های ذخیره‌سازی (باز هم SAN) و کاربردهای پردازنده به پردازنده است. رایانه‌هایی که بر بستر این شبکه به یکدیگر متصل هستند به صورت یک سیستم واحد و با سرعت بالا عمل می‌کنند.

9. شبکه‌های محلی نوری غیرفعال POLAN

POLAN – Passive Optical Local Area Network

این فناوری را می‌توان به عنوان جایگزینی برای شبکه‌های LAN اترنتی مرسوم و مبتنی بر سوئیچ، داخل سیم‌کشی‌های ساختاریافته مجتمع کرد تا بتوان به نگرانی‌های مربوط به پشتیبانی از پروتکل‌های مرسوم اترنتی و کاربردهای شبکه‌ای مانند (PoE (Power over Ethernet خاتمه داد.

این فناوری با استفاده از معماری شبکه‌های محلی «یک نقطه به چندین نقطه» جهت تقسیم یک سیگنال نوری حاصل از رشته‌ای از فیبر نوری تک‌حالته به چندین سیگنال متعدد، از جداکننده‌های نوری بهره می‌برد و از این طریق به کاربران و دستگاه‌ها خدمات می‌رساند.

10. شبکه‌های خصوصی مؤسسات اقتصادی EPN

EPN – Enterprise Private Network

 این نوع از شبکه‌ها توسط کسب‌وکارهایی که خواهان اتصال امن موقعیت‌های مکانی خود هستند، ساخته شده و خود آن‌ها نیز مالک آن هستند تا در نهایت بتوانند منابع رایانه‌ی خود را به اشتراک بگذارند.

11. شبکه خصوصی مجازی VPN

VPN – Virtual Private Network

شبکه‌های VPN با گسترش دادن یک شبکه‌ی خصوصی در سراسر اینترنت این امکان را به کاربران خود می‌دهند تا داده‌ها را به گونه‌ای ارسال و دریافت کنند که انگار دستگاه‌های آنان به این شبکه‌ی خصوصی متصل است؛ حتی اگر چنین نباشد. کاربران با استفاده از یک اتصال مجازی نقطه‌به‌نقطه می‌توانند از راه دور به یک شبکه‌ی خصوصی دسترسی پیدا کنند.

شروع کار 

برای راه اندازی شبکه در منزل خود این سه کار را باید انجام دهیم :
  1.       انتخاب فناوری مناسب شبکه که مورد نظر در این مقاله اترنت استاندارد است
  2.       خرید و نصب سخت افزار مناسب این کار، که اصلی ترین آنها کارت شبکه برای هر یک از این کامپیوتر ها و یک هاب – سوییچ است  
3.       تنظیم و آماده سازی سیستم ها 
! نام گذاری کامپیوتر ها ، به اشتراک گذاشتن چاپگر ها ، فایل ها و اتصالات اینترنتی ،از اساسی ترین کارها هستند.
نام گذاری کامپیوتر در ویندوز 10 ،8 ،7 :
  1. باز کردن پنجره Control Panel 
  2. انتخاب گزینه Change Setting
  3. در تب باز شده روی گزینه Change کلیک کنید و نام و نام Workgroup خود را مشخص نمایید. و اگر سیستم خواست ری استارت کند بگذارید انجام دهد .
  4. در مرحله بعد نوبت به آدرسی دهی میرسد آدرس IP در واقع یک شماره چهار قسمتی است . هر قسمت عددی از 0 تا 255 است که با علامت نقطه از قسمت بعدی جدا می شود .   مثلا 192.168.0.1 یک آدرس IP است . مفهوم دیگر Subnet Mask است ، که توضیح آن هم از حوصله این مقاله خارج است . فقط این را قبول کنید که در یک شبکه کوچک ، subnet mask را به صورت 255.255.255.0 تعیین می کنیم .   در یک شبکه کوچک ، برای تمام کامپیوتر ها سه قسمت اول آدرس IP را یکسان می گیریم و فقط قسمت چهارم را برای هر کامپیوتر عدد متفاوتی را در نظر می گیریم .   مثلا در کامپیوتر اول آدرس 192.168.0.1 و برای کامپیوتر دوم آدرس 192.168.0.2 را می نویسیم و به همین ترتیب در بقیه کامپیوتر ها قسمت چهارم آدرس IP را عدد متفاوتی را می دهیم .
1-     طریق کنترل پنل  را باز کرده و  Network And Sharing Setting را انتخاب کنید       
2-     بر روی آیکون Local area connection کلیک راست کرده و گزینه properties را انتخاب کنید .  
1-     در پنجره بعدی روی Internet Protocol (TCP/IP) کلیک کرده و کلید Properties را کلیک نماید .  
1-     طبق توضیحات فوق IP مورد نظر و سایر اطلاعات را وارد کنید  
2-      دکمه OK و دوباره OK را بزنید.    
بعد از این که به همین ترتیب به بقیه کامپیوترها هم آدرسIP دادید، نوبت به share کردن فایل‌ها و فولدرها می‌رسد. 
برای SHARE کردن یک درایو کافیست روی آن راست کلیک کرده روی گزینه Properties کلیک کرده و به تب Sharing بروید . سپس گزینه Advanced Sharing را انتخاب می کنیم وتیک گزینه Share this Folder را میزنیم .
برای اشتراک گذاری پرینتر نصب شده روی یک سیستم کافیست ابتدا پنجره Control Panel را باز نموده و گزنه Device And Printer را انتخاب کرده سپس روی نام پرینتر خود راست کلیک کرده و گزینه Printer Properties را انتخاب می کنیم و در تب Sharing تیک Share This Printer را زده و نام مناسب برای ان انتخاب می کنیم

Check Also

آموزش نحوه افزودن مخاطب به واتساپ با استفاده از QR کد Whatsapp

آموزش نحوه افزودن مخاطب به واتساپ با استفاده از QR کد Whatsapp آموزش نحوه افزودن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *